top of page

CURRÍCULUM

Ester Vela López

Una sòlida  trajectòria de 30 anys com a intèrpret.
Ester Vela, a l'Ateneu Barcelonès

...l'alta precisió, tant en la gradació del so com en la pulsació rítmica i la emotivitat del fraseig van constituir la clau d'una memorable audició. Revista musical catalana. 

 

...demostrant les seves excel·lents dots interpretatives així com el seu esperit de recerca i estimació per la nostra música... Vibracions. 

 

 

Nascuda a Barcelona, rep la seva primera formació pianística amb Anna Maria Pinto i Mª Rosa Ribas. Obté els Títols de Professora Superior de Piano amb Mª Jesús Crespo, de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament amb Xavier Boliart i de Música de Cambra amb Liliana Maffiotte al Conservatori Superior Municipal de la seva ciutat (1996).

 

Assisteix a classes magistrals de piano de Peter Eicher, Sofia Puche, Teofils Bikis, Rosa Maria Kucharski, Brigitte Meyer, Yasuko Mitsui, Stephen Möller, Kyoko Ogawa, i Arpad Bodó entre d'altres.

Ha realitzat estudis en el camp de la música tradicional a l'Aula de Música Tradicional i Popular (2003-2010).

És becada pel Ministeri Espanyol de Cultura en 1995, pel Ministeri d'Afers Exteriors i pel Ministeri de Cultura de Luxembourg en 1997, per realitzar un curs al Conservatori de Luxemburg, per l'AIE (Societat d'Artistes Intèrprets o Executants d'España) en 1998 per realitzar un curs internacional de piano a Loosdorf-Viena, en 1999 i 2000 per realitzar estudis de postgrau amb el pianista Àngel Soler i en 2009 i 2010 per realitzar estudis de jazz al Taller de Músics.

Ha estat guardonada en concursos de Piano (VI Premi Ciutat de Berga), Composició (Premi de Caterina Albert Paradís, XXI Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils) i Música de Cambra (II Concurs de Música de Cambra de Castellterçol, IV Concurs de L'ARJAU de Barcelona, IX Mostra de la Generalitat).

 

Forma duo pianístic amb la seva germana Eulàlia, el  Duo Vela, des del 1993 amb la qual han realitzat nombrosos concerts, destaquen les seves actuacions a Manila i Cebu, Filipines, a Viena, a Namur, Bèlgica on representen a España al Congrés Internacional de Música per a 2 pianos de l'EPTA, al CCCB, al Palau de la Música Catalana, a Madrid al festival Escena contemporánea, Segòvia, Santa Fe- Granada, Ciudad Real, al Festival Internacional de Deià- Mallorca... i han enregistrat 5 CD.

 

Compromesa amb la música contemporània, ha realitzat estrenes d’obres dels compositors A. Bofill, X. Boliart, D. Colomé, C. Colomer, D. M. González de la Rubia, A. Guinovart, J. Mª Mestres Quadreny, Mª R. Ribas, M. Ros, A.-O. Sabater, F. Taverna-Bech, M. Torrents i F. Wort, i ha col·laborat amb X. Montsalvatge, R. Barce i J. Soler, entre d'altres.
 

Del 2003 fins al 2010 forma part de la junta directiva de l’Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica - ACIMC.

Des del 2012 és professora al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. CMMB.

Com a compositora ha escrit obres per a veu i piano, piano a 4 mans, agrupacions de cambra diverses, trompeta i piano, flauta i piano, viola i piano, corals infantils, orquestres juvenils ...

Actualment, realitza un projecte d'investigació, difusió en concerts i conferències i publicació de l'obra de la compositora Narcisa Freixas (1859-1926)

bottom of page